Nieuws
natuurijs
13-2-2014

Gouden dagen voor Nederland en Viking

Het zijn gouden dagen in Sotsji voor het Nederlandse team, maar ook voor schaatsmerk Viking. Tijdens de Olympische Winterspelen in de Russische badplaats zijn al drie gouden medailles behaald op de schaatsen van de Nederlandse fabrikant. De overwinningsreeks begon al op de eerste dag met goud op de vijf kilometer voor mannen, natuurlijk behaald door Sven Kramer. Jan Blokhuijsen zorgde op het onderstel van Viking voor een zilveren medaille en hield daarmee Jorrit Bergsma achter zich.

Een dag na de 1,2,3 van het Nederlandse team bij de mannen zorgde Ireen Wust voor euforie op de drie kilometer voor dames. In een verpletterend baanrecord reed ze alle concurrentie naar huis. Daarmee schreef ze geschiedenis door drie gouden medailles te pakken op drie verschillende Spelen.

De derde dag van het Olympische schaatstoernooi stond in het teken van de 500 meter voor mannen. Hier schreef Michel Mulder geschiedenis op zijn Viking onderstel door als eerste Nederlander een Olympische gouden plak op deze afstand te halen. Jan Smeekens, die eveneens op Viking rijdt, zag het goud nipt aan zijn neus voorbij gaan en moest zodoende genoegen nemen met de tweede plaats, vlak voor Ronald Mulder. Daarmee vulden de Nederlandse mannen opnieuw het complete podium.

Bij de vrouwen geen goud, maar wel een hele mooie bronzen medaille voor Margot Boer. De Nederlandse topsprintster vocht zich in de tweede rit sterk terug met een tijd van 37.71. Een tijd waar haar concurrenten Beixing Wang en Nao Kodaira niet aan konden tippen. Boer schoof daardoor op van de vijfde naar de derde plaats.

Halverwege de Spelen is het Nederlandse team nu al succesvoller dan ooit, maar de medaille kraan is nog niet dicht. Woensdag rijden de dames de 1000 meter met Ireen Wust opnieuw als kanshebster. Daarnaast staan nog twee 1500 meters op het programma, rijden de heren de 10 kilometer, de dames nog een 5 kilometer en als afsluiter heeft Nederland alle kansen op de teampersuit. 

15-11-2013

Viking Cruiser lijn

Natuurijs. De droom van iedere schaatser. Kilometers lang donker zwart ijs glijden onder je voeten door. De wind in de rug en de zon op het gezicht. Als we de weerstations moeten geloven staat ons een koude winter te wachten, met de nodige kans op natuurijs. En zodra de eerste plassen dicht liggen, zullen de eerste toertochten al worden gepland. Jij dient dan optimaal voorbereid te zijn om de natuur te trotseren.

Om je daarbij te helpen lanceert Viking deze winter de Cruiser lijn. In samenwerking met het merk Fischer heeft Viking zijn eerste schaats met afneembaar onderstel op de markt gebracht. De schaats maakt gebruik van een Rottefella binding die eenvoudig in gebruik, en zeer stevig is.

De Viking Cruisers zijn zowel voor lange afstanden en toertochten op natuurijs, als voor op de baan, zeer geschikt. De Fischer Race Fit leest is speciaal ontworpen voor een krachtige afzet en maximale prestaties. De VC7 is een comfortabele schaats die veel stevigheid biedt. De prijs van deze schoenen zit op €189,-. Zijn grote broer de VC3, waarvan de schoen €339,- kost, is met het carbon manchet zeer stevig en stijf en gemaakt voor de veeleisende tourschaatser. De Cruisers zijn vanaf december 2013 zowel los en als set verkrijgbaar met Viking Special of Viking 1 staal. 

 

Afgebeeld: Viking Cruiser VC3

10-11-2013

Viking Multi verstelbare kinderschaats

Schaatsen is voor alle leeftijden. Zowel jong als oud is iedere winter erg actief met deze koude sport. Vooral als er natuurijs ligt. Het is alleen niet gemakkelijk om voor je opgroeiende kind de perfecte maat schaatsen aan te schaffen. Binnen de kortste keren groeien de voeten uit de perfecte maat, en schaatsen op de groei kopen is ook niet altijd aan te raden.

Voor dit probleem heeft Viking nu de Multi verstelbare kinderschaats op de markt gebracht. Deze noor met comfortabele Thinsulate binnenschoen is doormiddel van een draaisysteem heel gemakkelijk van maat te veranderen. De voorkant van de schoen kan daarbij naar voren of naar achteren worden geschoven. De schaats beschikt over een sterk kunststof onderstel met een RVS ijzer.

De Viking Multi kost €99,- en is vanaf nu verkrijgbaar in twee verschillende maatseries. De kleinste loopt van maat 28 tot maat 31 en de grootste loopt van maat 32 tot maat 35.  

 

5-10-2013

Viking Racing & Service Center Inzell

Naast de opening van het Kia Top Sport Hotel in Inzell vond nog een grote opening plaats. Namelijk die van de eerste Viking Racing & Service Center ter wereld. Hiermee heeft het gerenommeerde schaatsmerk een eigen service punt waar internationale topschaatsers terecht kunnen in de voorbereiding naar de Olympische Spelen. De zaak werd officieel geopend door Jaap Havekotte Jr., Directeur van de Viking schaatsfabriek, en Marnix Wieberdink van de Kia Speed Skating Acadamy die gehuisvest is in Inzell.

Nils Havekotte, manager van de Viking Racing & Service Center legt uit waarom dit servicepunt er moest komen: “Wij willen zoveel mogelijk service leveren aan onze internationale topschaatsers in hun aanloop naar de Olympische Spelen. De keuze om dit servicepunt in Inzell te openen is daarvoor een logische stap. Veel schaatsers zullen hier gaan trainen en zich voorbereiden op de grote evenementen van de komende maanden.  De samenwerking met de Kia Speed Skating Acadamy sluit daar helemaal op aan.”

“Tijdens het seizoen zal ik ook meerderde internationale wedstrijden bezoeken om ter plekke specifieke aanpassingen te doen. Die informatie nemen we mee om in Inzell naar de perfecte oplossing voor die bepaalde schaatser te vinden, zodat hij optimaal voorbereid is op de Spelen. Wij huisvesten ons dit ene jaar in Inzell, omdat wij weten dat het de komende maanden een komen en gaan zal zijn van de verschillende internationale topschaatsers.”

Marnix Wieberdink is trots op de samenwerking met Viking. “Viking is het grootste schaatsmerk ter wereld en ze hebben gekozen om met ons samen te werken. Dat maakt me trots en het geeft tegelijkertijd aan dat we heel goed bezig zijn met de Academie. Ik heb zelf jarenlang op Viking schaatsen gereden en het is heel bijzonder dat ik het merk nu kan helpen met hjun internationale ontwikkeling.”

The Viking Racing & Service Center is open voor iedereen die technische assistentie vereist en is gelokaliseerd aan de Fritz-Gastagerstrasse 12 in Inzell.

 

Bron: www.kiaspeedskatingacadamy.com

31-05-2013

Boem!

Met een ferme klap door een wand van papier heeft Michael Boogerd vrijdagavond de Stouwdam Klaucke Concept Store in Assen geopend. De eerste in Noord-Nederland, de vijfde van Nederland. Wij zijn trots. Trots op onze spiksplinternieuwe winkel, waar de laatste maanden ontzettend hard aan gewerkt is. Trots op jullie, de vele honderden bezoekers die de Grand Opening met ons kwamen vieren.

Én trots dat we de eerste ter wereld zijn met een Viking Concept Store. Joëlle Havekotte verrichtte hier de openingshandeling. De kleindochter van Viking-grondlegger Jaap Havekotte sr. sneed met een vlijmscherpe schaats het lint door. Ook Olympisch kampioenen Gerard van Velde en Jochem Uytdehaage waren in Assen om met ons de Grand Opening in Assen te vieren. Boem. En we zijn los!

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag Gesloten  
Dinsdag 09:00 - 18:00  
Woensdag 09:00 - 18:00  
Donderdag 09:00 - 18:00  
Vrijdag 09:00 - 21:00  
Zaterdag 09:00 - 17:00  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Jan Fabriciusstraat 3
9401 BC Assen

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER