Onverslaanbaar
op het ijs
Eerste slide
Store

Viking heeft haar eerste Concept Store ter wereld geopend in de Specialized Concept Store van Stouwdam in Assen. En dat is ook weer uniek in de wereld. Zo heeft Assen er een unieke schaatswinkel bijgekregen. Fietsen en schaatsen worden hier gecombineerd waardoor je het 'Best of both worlds' krijgt. Een winkel waar de schaats- en fietsliefhebber uit het complete assortiment van Viking en Specialized kan kiezen. Stouwdam Assen heeft daarmee een uniek aanbod en een prachtige showroom voor twee wereldmerken.

Dé schaatsen voor toppers

Wat begon als een bijverdienste van Jaap Havekotte Sr en een slijpblok is inmiddels uitgegroeid tot hét schaatsmerk voor de profs. De eerste successen op Viking-schaatsen zijn toe te schrijven aan de Rus Boris Stenin in 1960 die brons won op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in de U.S.A. Hetzelfde jaar boekte hij ook nog eens successen op het EK Allround en het WK Allround.


De echte doorbraak van het merk Viking als topmerk kwam pas in de tweede helft van de jaren zestig en ging samen met de successen van Ard Schenk en Kees Verkerk.
In 1985 zorgde de ontwikkeling van de klapschaats tot een revolutie op schaatsgebied. In de eerste instantie werd de techniek door de toppers maar lauwtjes ontvangen. De klapschaats vereiste immers een andere techniek en om een heel trainingsschema om te gooien voor een nieuwe techniek, dat zagen veel topsporters niet zitten.
Pas toen Tonny de Jong op aandringen van haar trainster Sijtje van der Lende op klapschaatsen wereldbekerwedstrijden ging schaatsen en deze samen met het Europees kampioenschap ook won, was het hek van de dam.

Tegenwoordig is de klapschaats niet meer weg te denken uit de schaatssport. Vele toppers als Sven Kramer, Mark Tuitert en Ireen Wüst rijden op onze klapschaatsen.

Team Stouwdam Assen

Wanneer er in Nederland geschaatst kan worden, of 'wij' behalen succes op grote internationale kampioenschappen, dan ontdooit een groot deel van de bevolking. Schaatsen verbroedert. Op natuurijs knoop je met iedereen zomaar een geprekje aan en worden sterke verhalen verteld bij de koek-en-zopie. In de overdekte ijspaleizen staat het oranje-legioen als één man achter haar schaatsers, terwijl iedere schaatser, van welke nationaliteit ook, kan rekenen op de support van de Nederlanders.

In ons team hebben we mensen die weten waar het om draait als het gaat om schaatsen en skeeleren. Omdat ze zelf hebben ervaren wat goed materiaal kan doen, weten ze als de beste waar je op moet letten bij de aanschaf van schaatsen. Ze kunnen je helpen bij het maken van een keuze, maar ook met technische aspecten zoals het modelleren van de schoen en waardevolle tips geven over de onderhoud van je schaatsen en skeelers. 

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag gesloten  
Dinsdag 08:00 - 18:00  
Woensdag 09:00 - 18:00  
Donderdag 09:00 - 18:00  
Vrijdag 09:00 - 21:00  
Zaterdag 09:00 - 17:00  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Jan Fabriciusstraat 3
9401 BC Assen

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER