Nieuws
Nieuws

De Nieuwe Tarmac

De nieuwe Tarmac is de lichtste fiets die Specialized ooit heeft gemaakt, maar de fiets onderscheidt zich vooral door uit te blinken op nagenoeg alle vlakken. De rijeigenschappen zijn ongeëvenaard, ongeacht de framemaat, en het aerodynamisch voordeel maakt korte metten met de concurrentie. De Tarmac is letterlijk een complete racefiets, en staat op het punt om jouw fietsrit naar een nog hoger niveau te brengen.

Rider First, Gender Second.

Door het partnership met Retül heeft Specialized de beschikking over een database met de digitale fit-data van meer dan 40.000 rijders. Deze rijkdom aan data heeft de kijk op fit en geometrie fundamenteel veranderd.

Specialized heeft deze fit-data niet op basis van geslacht geanalyseerd, maar op basis van categorie. Hierbij is de stuurpositie en stack/reach van talloze competitieve wielrenners geanalyseerd en kwam men tot de conclusie dat er geen statistisch verschil is te ontdekken tussen fietspositie en geslacht. Op het gebied van stuurbreedte, crankarmlengte en zadelvoorkeur zijn er echter wel duidelijke verschillen zichtbaar. Daarom hebben zijn de verschillende Tarmac modellen voor heren en dames ontwikkeld, maar delen beide modellen dezelfde geometrie.

Gewicht

Een framegewicht van 733 gram en een complete fiets die op 6,16 kilogram uitkomt (Ultralight versie, maat 56cm). Meer hoef je eigenlijk niet te weten. Dankzij de Rider-First Engineered™ aanpak gaat dit lagere gewicht vanzelfsprekend niet ten koste van rijeigenschappen of aerodynamische prestaties.

Niets is lichter, sneller en wendbaarder

De Nieuwe Epic

Specialized had prima één nieuwe technologie aan de Epic kunnen toevoegen en het daar bij laten, maar ze wilden meer:  Bij het ontwerpen van de nieuwe Epic zijn alle registers opengetrokken, met als resultaat de snelste XC fiets waar je ooit op hebt gereden.

Lichter

Het Rider-First Engineered™ frame bespaart tot 525 gram*, zonder in te leveren op stijfheid. En ja, die gewichtsbesparing zit 'm puur in het frame (*Pro, Expert en Comp frames) - geen eenvoudig karwei.

Slimmer

Brain 2.0 is volledig opnieuw ontworpen. Het systeem is dichter op de achteras geplaatst en is voorzien van een nieuwe layout en verbeterde oliedoorstroming. Het resultaat? Consistentere demping en snellere, soepelere vering.

Sneller

Een langere reach, minder steil balhoofd en voorvork met custom offset zorgen samen voor verbeterde stuureigenschappen. Klimmen, dalen, stabiliteit en vertrouwen; de fiets laat zich nog makkelijker over het parcours sturen

Nieuwe Achterbrug

Om de Epic tot de snelste XC mountainbike ter wereld te maken, heeft Specialized de fiets op een rigoureus dieet gezet. Door de draaipunten bij de achteras achterwege te laten, hebben ze maar liefst 240 gram gewicht kunnen besparen; de nieuwe achterbrug is 39%(!) lichter dan de vorige generatie. In combinatie met de nieuwe Brain zijn bovendien de demperprestaties een stuk verbeterd.

 

 

 

16-7-2015

Venge ViAs - De snelste fiets ter wereld!

Elke buisvorm, stroomlijn en ontwerpkeuze is geboren in Specialized's Win Tunnel en is erop gericht om de Venge nog sneller te maken. Uitvoerig onderzoek in de Win Tunnel heeft er voor gezorgd dat de S-Works Venge ViAS in combinatie met Aerodynamische kledingpakket over 40 kilometer 120 seconden sneller is dan een Tarmac SL4. Het Rider-First Engineered™ frame en voorvork garanderen consistente prestaties, ongeacht de framemaat. De zijdelingse stijfheid van de voorvork is met 30% verbeterd, zodat de fiets zich scherper en preciezer laat sturen. De CLX 64 wielset is de snelste wiel-/bandsysteem ooit ontwikkeld. De wielset is ontworpen in de Win Tunnel en is optimaal afgestemd op de snelste banden ter wereld, de S-Works Turbo.

De nieuwe S-Works Venge ViAs is nu verkrijgbaar bij ons in de winkel!

Specialized en Fietsvrouwen bundelen krachten

Specialized en Fietsvrouwen, het NTFU wielersportbond online platform voor sportieve vrouwen op de fiets, hebben voor 2015 de krachten gebundeld om het sterk groeiende aantal fietsende vrouwen in Nederland nog verder te ondersteunen.

"Specialized wil vrouwen van elke leeftijd en op elk niveau helpen bij het behalen van hun sportieve doelen - of je nu fietst om je conditie te verbeteren, traint om de Stelvio te beklimmen of gewoon de mannen van de lokale fietsclub wilt verslaan. NTFU Fietsvrouwen is een prachtig initiatief om vrouwen te helpen bij het vinden van een club of toertocht in hun omgeving. Via ons partnerschap kunnen we deze vrouwen ondersteunen met clinics, tochten en zelfs speciale evenementen met onze professionele wielrensters."

NTFU Fietsvrouwen is in april 2014 opgericht door Wielersportbond NTFU en biedt een platform voor sportieve vrouwen die informatie zoeken over fietsen. Je vindt hier een rijkdom aan informatie voor de fietsende vrouw, zoals een toertochtkalender, clubs, clinics, workshops, routes, recepten en nog veel meer. 

"De NTFU was voor het Fietsvrouwenplatform op zoek naar een partner die het vrouwenfietsen serieus neemt en de wensen en behoeftes van vrouwen kent. Dankzij deze samenwerking kunnen we gebruik maken van het netwerk en de expertise van Specialized om nog meer vrouwen en meisjes kennis te laten maken met de sport en het Fietsvrouwenplatform. Samen hebben we namelijk hetzelfde doel: meer vrouwen op de fiets!" 

Gedurende het jaar zullen meerdere gezamenlijke evenementen en clinics worden georganiseerd, zoals het Fietsvrouwen Weekend powered by Specialized (20-21 juni, Papendal), de Daphny van den Brand Classic toertocht en speciale testdagen voor NTFU Fietsvrouwen.

Specialized - your ride, your rules

Powerbar sportvoeding

Sportvoeding is een onmisbaar onderdeel voor het leveren van een mooie prestatie. Daarbij maakt het uit of dat het winnen van Parijs Roubaix is, of het uitrijden van de Amstel Gold race toertocht.  

Bij Stouwdam Assen was altijd al een ruime keus aan sportvoeding, maar nu komt daar in navolging van alle andere Specialized Concept Stores in Nederland ook de sportvoeding van Powerbar bij.

Powerbar levert repen, gelletjes en sportdrank die voor fietsen uitermate geschikt zijn, maar die ook in het schaatsen veel gebruikt worden. Een combinatie die natuurlijk perfect past bij onze winkel waar fietsen en schaatsen gecombineerd wordt.

Wie meer wil weten over de sportvoeding van Powerbar kan natuurlijk terecht in onze winkel, of op www.powerbar.nl.

Specialized komt met 650B op Stumpjumper FSR EVO

Bij Specialized geloven ze nog altijd heilig in de wielmaat 29 inch, maar ook in Morgan Hill beseffen ze dat niet iedere rijder op een 29er wil fietsen. Om aan de huidige behoeftes voor een kleinere wielmaat te voldoen heeft het Amerikaanse merk zijn eerste 650b fiets geintroduceerd: De Stumpjumper FSR EVO 650b, uiteraard met wielmaat-specifieke ontwikkeling. 
 
WAAROM NU 650b? 
650b biedt voordelen ten opzichte van 26” op het gebied van tractie, stabiliteit en controle. Daarnaast is het Specializeds prioriteit om te voldoen aan de behoeftes van de rijders en die vragen duidelijk om een fiets als deze. Hoewel ze blijven focussen op de ontwikkeling van 29ers, zijn er toch twee scenario’s waarbij een kleiner wiel, dat in potentie lichter is en sneller accelereert, voor sommige rijders een voordeel kan opleveren.
 

  1. Speels: Als de rijders op zoek zijn naar meer wendbaarheid op zeer technische parcoursen. De kleinere wielen van de 650b fiets kunnen ook iets alerter aanvoelen. 

  2. Maat: 650b fietsen kunen gemaakt worden met een lagere ‘standover’ hoogte

BIGGER IS BETTER. EXCEPT WHEN IT’S NOT.

Specialized 650B banden

Prestatiegerichte mountainbikers hechten veel waarde aan de juiste banden voor specifieke omstandigheden. Steeds meer van deze rijders kiezen het liefst voor Specialized banden. De 650b wielmaat wordt steeds populairder en neemt de wacht van de 26” wielmaat over. Omdat wij er veel waarde aan hechten om te kunnen voldoen aan de behoeftes van iedere rijder, presenteren wij bij deze onze eerste 650b banden. Vele rijders maken gebruik van onze Specialized banden en wij willen zorgen dat wij ook de 650b rijders kunnen voorzien van Specialized producten. 

Specialized 650b banden zijn leverbaar vanaf maart 2014 en zullen allereerst verkrijgbaar zijn in de volgende types:

FAST TRAK SWORKS 2BR 650BX2.0
GROUND CONTROL 2BR 650BX2.1 
PURGATORY GRID 2BR 650BX2.3 
BUTCHER CONTROL 2BR 650BX2.3 

Shiv: Choice of champions

Vijf wereldkampioenen, één fiets. De Specialized Shiv TT heeft zich tijdens de wereldkampioenschappen tijdrijden in Firenze van zijn beste kant laten zien en daarmee bevestigt de fiets het motto van Specialized: 'Aero is Everything'. 

Op de eerste dag van het WK trok het Specialized Lululemon damesteam het goud naar zich toe in de ploegentijdrit voor merkenteams en in de middag herhaalde het team van Omega Pharma Quickstep ditzelfde kunstje bij de heren. Slechts twee dagen later veroverde de Nederlandse Ellen van Dijk het goud bij de individuele tijdrit bij de dames en was de Belg Igor Decraene de beste tijdrijder bij de junioren heren. In de laatste tijdrit van het WK, die van de heren prof's, werd de kroon op het werk gezet met de derde wereldtitel van de Duitse krachtpatser Tony Martin. 

De Shiv is de keus van kampioenen en is er natuurlijk ook voor iedereen die niet voor het WK was geselecteerd. Hij is in de eigen luchttunnel van Specialized helemaal ontwikkeld om de minste luchtweerstand te genereren waardoor u niets in de weg staat om de hoogst mogelijke snelheid te halen. Het speciale Sitero tijdrit zadel zorgt er tegelijkertijd voor dat de rit comfortabel is. 

De Specialized Shiv is er al vanaf € 2.799,- en is uiteraard te bewonderen bij Stouwdam Assen Bike & Skate.

 

#AEROISEVERYTHING

S-Works Evade

De S-Works Evade is de ultieme aerodynamische racehelm, die een in de windtunnel getest ontwerp combineert met een ultralichte constructie en ongelooflijke ventilatie, voor de beste prestaties op de weg of in een tijdrit.

  • Geavanceerde aerodynamica die 46 seconden bespaart op 40 km*
  • Gepatenteerde, met Kevlar versterkte Inner Matrix die zorgt voor een lichte constructie.
  • 4th Dimension koelsysteem met diepe interne kanalen, enorme luchtopeningen en uitgelijnde uitlaatpoorten.
  • Ultralicht Mindset micro-instelbaar passysteem met instelbare hoogte voor een perfecte pasvorm en comfort.
  • Tri-Fix systeem voor verbeterd comfort en makkelijk aanpassen van de lengte van de bandjes.
  • Dunne, zachte en lichte 4X DryLite bandjes rekken niet uit en nemen geen zweet of water op.
  • Door de riempjes maximaal in de helm te verwerken zijn de riempjes korter en is er minder contact tussen de huid en de riempjes. Met meer comfort als resultaat.
  • Voldoet aan de hier geldende normeringen voor fietshelmen.

* ten opzichte van een standaard wielerhelm.

16-05-2013

Specialized heeft een windtunnel gebouwd

De wind. Soms is het je vriend; op andere momenten lijkt het veel plezier te hebben in jou en je fiets de sloot in te duwen. Je weet misschien niet wat je daar mee moet doen, maar dat is prima. Wij weten dat wel. Ons team van aerodynamische experts bestaat uit bedriegers van de wind, die gebruik maken van instrumenten als: Computational Fluid Dynamics (CFD), on-bike Data Acquisition (DAQ) en windtunnel testen. Ze willen niets liever dan de wind terugduwen, de kracht benutten en omzetten naar jouw beste tijd ooit.
Dit is de wetenschap van luchtmanipulatie en heeft invloed op alles en iedereen. De fiets waar je op fietst, de kleding die je draagt en zelfs je positie op de fiets als je fietst. Luchtweerstand is de grootste kracht die invloed heeft op een fietser, en aangezien stilstaan de enige manier is om deze kracht helemaal uit te schakelen, is het van cruciaal belang om deze kracht zo veel mogelijk uit te schakelen. In feite is het zo belangrijk voor ons, dat we een volgende stap hebben genomen in de evolutie van ons aerodynamica programma.

WE HEBBEN EEN WINDTUNNEL GEBOUWD
Waarom? Omdat ons team nu alles onder controle heeft. Door alle aspecten van het aerodynamische proces zelf onder controle te hebben —de CFD, on-bike DAQ, en nu de windtunnel als het laatste stukje van de puzzel— maken we het voor ons team mogelijk om aerodynamica vooruit te duwen in nieuwe en innovatieve richtingen.

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag gesloten  
Dinsdag 08:00 - 18:00  
Woensdag 09:00 - 18:00  
Donderdag 09:00 - 18:00  
Vrijdag 09:00 - 21:00  
Zaterdag 09:00 - 17:00  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Jan Fabriciusstraat 3
9401 BC Assen

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER