Nieuws
Nieuws

Vernieuwde Epic HT 2020

Cross-country wedstrijden zijn altijd een gevecht van de grammen geweest. De Epic HT legt de lat op dat vlak nog hoger. Je kijkt naar het lichtst geproduceerde hardtail frame ooit, maar de Epic HT is veel meer dan alleen dat. Dit is de meeste capabele en comfortabele XC-wedstrijd fiets ooit.

Capabel, comfortabel... dat zijn woorden die niet veel gebruikt worden in het Elite cross-country circuit. Maar, wanneer je alsmaar aan je remmen trekt en toegetakeld wordt op de trails, dan bereik je nooit het podium. De snelste fiets is meer dan alleen de lichtste fiets. Dit is het bewijs.

 

ANGi crash sensor

ONZE HELMEN ROEPEN
OM HULP

We hebben de fietshelm getransformeerd in een live-volgapparaat, een crashdetector en een veiligheidsbaken.
Geen jaarlijkse kosten, een ontwerp dat vrijwel met elke fietshelm werkt: ANGi voegt niet alleen bescherming toe, maar zorgt ook voor hulp wanneer u dit nodig hebt.

We hebben de helm net opnieuw uitgevonden.

Bescherming vóór:
ANGi is een ride-tracker.
ANGi laat uw contacten weten dat u op pad gaat en, als u dat wilt, kunnen ze uw rit in realtime volgen.

Bescherming tijdens:
ANGi is een crashdetector. Het dragen van een, met ANGi uitgeruste, helm is alsof je een vriend hebt om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

Bescherming na:
ANGi is een veiligheidsbaken. Als je gewond bent, waarschuwt ANGi jouw contacten met de mededeling dat je bent gecrasht en stuurt ze jouw locatie.

 

 

S-Works EXOS Road

Met slechts 150 gram is de S-Works EXOS de lichtste fietsschoen, met een Boa®-dial, ooit geproduceerd. Ze zijn niet alleen belachelijk licht, maar ze hebben nog steeds alle functies die synoniem zijn aan het S-Works-label. Ze zijn nog steeds van World Tour-niveau, maar dan belachelijk licht.

Om het gewicht te reduceren tot 150 gram, en zonder verlies van krachtoverdracht, hebben we alle technische snufjes gebruikt om dat te bereiken. De carbon-buitenzool is ontwikkeld met behulp van een geavanceerde vorm van Finite Element Analysis en pressure mapping om overbodig materiaal te verwijderen. Hierdoor konden we de stijfheid, bekend van andere S-Works schoenen, behouden. Aan de bovenkant hebben we de heelcap volledig verwijderd. En met een beetje hulp van het Dyneema® mesh en een CubicTec versterking, vormt de hiel zich naar de achterkant van je voet, zodat er geen watt verspild wordt. Tenslotte hebben we een nieuwe Warp Sleeve-vamp ontwikkeld waarmee we de harde neus van de schoen hebben verwijderd, wat zorgt voor een lager gewicht en meer comfort.

Natuurlijk konden we geen van bovenstaande dingen doen zonder onze begeerde Body Geometry-functies, zoals de Longitudinale Boog, Varus Wedge en Metatarsal verhoging. Elk van deze functies is ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om niet alleen het vermogen te verhogen, maar ook om de efficiëntie te verhogen en het risico op letsel te verminderen.

De S-Works EXOS zijn de lichtste fietsschoenen die ooit een Boa®-dial hebben gehad. Ervaar nu zelf het gevoel van lichtgewicht

S-works 7 schoenen

Vandaag gedropt! De nieuwe S-works 7 schoenen.

We waren al groot fan van de S-works 6 modellen, maar deze zijn gewoon nóg weer een stap beter. Én niet minder belangrijk, ook weer pareltjes om te zien!
Het is de ontwerpers en engineers bij Specialized gelukt ons wederom te verbazen met schoenen die nóg lichter, nóg stijver en nóg comfortabeler zijn!

S-works 7 road schoenen:

Wat maakt de perfecte fietsschoen? Is het uitzonderlijke krachtoverbrenging? Superieur comfort? Onmiskenbare stijl?
Het antwoord is simpel, de perfecte fietsschoen blinkt uit op alle vlakken.

Met de S-Works 7 krijg je een schoen zonder compromissen.

De lichtere en stuggere Powerline™ carbon zool is compleet opnieuw ontworpen en werd ontwikkeld door hetzelfde team dat ook aan onze Rider-First Engineered carbon frames werkt. Deze unieke samenwerking heeft geresulteerd in de lichtste en stijfste carbon buitenzool die we ooit hebben gemaakt.
De vernieuwde, comfortabelere Padlock™ hiel zorgt er net als de vorige iteratie voor dat je hiel perfect op zijn plaats blijft.
Het Dyneema™ -materiaal dat wordt gebruikt in het bovenwerk - rechtstreeks afkomstig uit de ruimtevaart - rekt niet uit en zorgt ervoor dat je voet ook tijdens een explosieve sprint gewoon blijft waar hij hoort.
Op het gebied van comfort vind je alle Body Geometry functionaliteit die je van ons gewend bent, zoals de Longitudinal Arch, Varus Wedge en Metatarsal Button. Elk van deze functies is ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om niet alleen het vermogen te verhogen, maar ook om de efficiëntie te verbeteren en het risico op blessures te verminderen.
Omdat het oog ook wat wil, hebben we de S-Works 7 zo ontworpen dat de vorm de functie volgt. Zo zijn de naden thermisch gebonden in plaats van genaaid, waardoor de schoenen perfect aansluiten op je voeten.
De custom CNC-gefreesde BOA®-draaiknoppen zien er niet alleen heel strak uit, maar ze hebben ook duurzame interne componenten waarmee je tot op de millimeter nauwkeurig de pasvorm kunt instellen.

De S-Works 7 belichaamt alles wat we weten over fietsschoenen, samengebracht in één schoen - geen compromissen, alleen explosieve snelheid en superieur comfort.

Specialized Evade 2

Bij het kiezen van een helm stond je tot voor kort voor een lastige keuze: lichtgewicht, ventilatie, aerodynamica - kies er twee, en je hebt je helm. Wij hebben het echter niet zo op compromissen. Je hoeft niet verder te kijken dan de nieuwe S-Works Evade-helm als bewijs hiervan - de snelste racehelm die er is.
Het verhaal van onze nieuwe Evade begint met onze Win Tunnel. Doordat we tegenover ons kantoor een eigen windtunnel hebben gebouwd, kunnen we onze producten al tijdens het ontwikkelingsproces in de windtunnel testen, in plaats van enkel het eindresultaat te testen. Hierdoor hebben we elk aspect van de helm in de Win Tunnel zorgvuldig kunnen analyseren. Na ontelbare testuren en jaren van ontwikkeling, kunnen we dan ook met vertrouwen stellen dat de nieuwe Evade de snelste racehelm is die we ooit hebben getest.

Uiteraard hebben we de veiligheid niet uit het oog verloren: We hebben ons Energy Optimized Multi-Density EPS foam strategisch geplaatst om impacts doeltreffend op te vangen.

Wat ventilatie betreft, is helm dankzij de vrij stromende lucht niet alleen koeler dan ooit, maar vermindert deze luchtstroom ook de aerodynamische weerstand. Door ventilatie en aerodynamica in de Win Tunnel samen te optimaliseren, hebben we de beste combinatie van aerodynamica en ventilatie weten te vinden. De buitenste ventilatieopeningen en interne kanalen zijn zorgvuldig geplaatst om ervoor te zorgen dat de helm de maximale hoeveelheid lucht door de helm trekt voor extreme koeling.

En het resultaat?
De nieuwe Evade is net zo koel als wanneer je zonder helm zou rijden, waardoor het de best ventilerende aero-helm op de markt is. Tel alles bij elkaar op, en je bent met de Evade 50 seconden over 40 km ten opzichte van een traditionele racehelm, en ongeveer zes seconden sneller ten opzichte van de voorgaande versie van de Evade. Op het gebied van racehelmen is er simpelweg geen andere helm die deze prestaties kan evenaren.
Een snelle helm is echter nutteloos, wanneer hij niet goed past.
De nieuwe S-Works Evade is daarom voorzien van alle pasvorm-functies die je van een tophelm mag verwachten, zoals ons Mindset HairPort 2-fit-systeem met micro-aanpassingen, onze comfortabele DryLite straps en een verbeterde Gutter Action brow pad dat het zweet afvoert om het uit je ogen te houden.
En als klap op de vuurpijl hebben we een nieuwe magnetische gesp toegevoegd, waardoor je met één hand de gesp kunt openen of sluiten.

Jij houdt van snelheid. Wij ook. Daarom stellen wij alles in het werk om jou nog sneller te maken. Onze Evade helmen zijn hier een goed voorbeeld van: de allerbeste producten, ontworpen met één doel voor ogen - Snelheid.

 

 

Powerbar sportvoeding

Sportvoeding is een onmisbaar onderdeel voor het leveren van een mooie prestatie. Daarbij maakt het uit of dat het winnen van Parijs Roubaix is, of het uitrijden van de Amstel Gold race toertocht.  

Bij Stouwdam Assen was altijd al een ruime keus aan sportvoeding, maar nu komt daar in navolging van alle andere Specialized Concept Stores in Nederland ook de sportvoeding van Powerbar bij.

Powerbar levert repen, gelletjes en sportdrank die voor fietsen uitermate geschikt zijn, maar die ook in het schaatsen veel gebruikt worden. Een combinatie die natuurlijk perfect past bij onze winkel waar fietsen en schaatsen gecombineerd wordt.

Wie meer wil weten over de sportvoeding van Powerbar kan natuurlijk terecht in onze winkel, of op www.powerbar.nl.

Specialized 650B banden

Prestatiegerichte mountainbikers hechten veel waarde aan de juiste banden voor specifieke omstandigheden. Steeds meer van deze rijders kiezen het liefst voor Specialized banden. De 650b wielmaat wordt steeds populairder en neemt de wacht van de 26” wielmaat over. Omdat wij er veel waarde aan hechten om te kunnen voldoen aan de behoeftes van iedere rijder, presenteren wij bij deze onze eerste 650b banden. Vele rijders maken gebruik van onze Specialized banden en wij willen zorgen dat wij ook de 650b rijders kunnen voorzien van Specialized producten. 

Specialized 650b banden zijn leverbaar vanaf maart 2014 en zullen allereerst verkrijgbaar zijn in de volgende types:

FAST TRAK SWORKS 2BR 650BX2.0
GROUND CONTROL 2BR 650BX2.1 
PURGATORY GRID 2BR 650BX2.3 
BUTCHER CONTROL 2BR 650BX2.3 

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag Gesloten  
Dinsdag Gesloten  
Woensdag Gesloten  
Donderdag Gesloten  
Vrijdag Gesloten  
Zaterdag Gesloten  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Kroonwerk 5
9401 BA

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER