be one
with your
bike
Test

Body Geometry Fit

Om de beste fietsbeleving te krijgen kun je bij ons uitvinden wat jouw eigen en daarom unieke, neutrale rijpositie is. Die helpt je om sneller te kunnen klimmen en met meer vertrouwen te dalen. Waardoor je minder snel moe wordt. Dit kan bereikt worden met de hulp van een Body Geometry Fit specialist die de vertaalslag kan maken tussen jouw unieke lichaam en fietsbeleving, en je fiets en equipment. Body Geometry is het meest complete systeem dat je helpt om één te worden met je fiets.

Ontwikkeld na een jarenlange samenwerking met Dr. Andy Pruitt Ed.D., PA van het 'Boulder Center for Sports Medicine' en alleen te vinden bij jouw lokale Specialized Concept Store. Body Geometry Fit (Body Geometrie Fit Integration Technology) is een uitgebreide FIT filosofie, die in het leven is geroepen om fietsers sneller, langer en met meer comfort te laten fietsen, terwijl de kans op blessures verminderd wordt.

1. Interview voor profiel bepaling
Iedere FIT begint met een intake gesprek tussen de opgeleide Body Geometry Fit specialist en de rijder, waarin de blessure-geschiedenis, behoeftes en doelstellingen worden besproken.

2. Fysiek onderzoek
Het belangrijkste aspect van het Body Geometry Fit proces. Dit schept een beeld voor de Fit specialist met betrekking tot jouw flexibiliteit, spieropbouw en botstructuur. Dit is nodig om de juiste aanpassingen te maken, zodat je één wordt met je fiets.

3. Zijaanzicht
Het doel is een neutrale positie die zowel krachtig als comfortabel is. Dit wordt bereikt door aanpassingen aan de zadelhoogte, stuurhoogte, stuurpen lengte en de positie van de schoenplaatjes.

4. Vooraanzicht
Het unieke van het Body Geometry fit proces is de analyse van het vooraanzicht. Door deze analyse wordt de heup, knie en voet uitlijning gemaximaliseerd, waardoor je betere prestaties levert door een uitgebalanceerde krachtoverbrenging.

5. Follow Up
Na enkele trainingen neemt de Body Geometry Fitter contact met je op om de effectiviteit van de aanpassingen te beoordelen en alle resterende vragen omtrent de BG Fit meting te beantwoorden.

 

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag gesloten  
Dinsdag 08:00 - 18:00  
Woensdag 09:00 - 18:00  
Donderdag 09:00 - 18:00  
Vrijdag 09:00 - 21:00  
Zaterdag 09:00 - 17:00  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Jan Fabriciusstraat 3
9401 BC Assen

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER