Blog / Vlog

Bryton Rider 10 getest

Sinds enige tijd heeft Bryton een nieuwe serie GPS fietscomputers op de markt gebracht. Het instapmodel is de Bryton Rider 10. De afgelopen weken hebben we hem uitvoerig getest en om meteen met de deur in huis te vallen: We zijn blij verrast! In het verleden had Bryton een eigen oplaadkabeltje, dat niet altijd even goed werkte. Tegenwoordig maken ze gewoon gebruik van een USB kabeltje. Wel zo makkelijk. Dat kabeltje heb je trouwens alleen nodig om op te laden, want synchroniseren doe je met de Bryton app.

De app werkt erg logisch en de Rider 10 voor de eerste keer instellen gaat ook erg makkelijk. De aan/uit knop (onderop het toestel) gebruik je ook om te beginnen met opnemen. Tijdens het fietsen kun je wisselen tussen verschillende gegevensvelden (die je zelf in kunt stellen). Handig wanneer je bijvoorbeeld een tijdrit fietst en je tijd bij wil houden. De keuze is wel beperkt. Je kunt niet je rittijd, snelheid en gemiddelde snelheid tegelijk bekijken. Daar staat tegenover dat het scherm wel goed leesbaar is.

Wanneer je gestopt bent met het opnemen van je rit kun je je toestel via Bluetooth meteen laten synchroniseren met de app. Dit gaat niet heel snel, maar je kunt je Bryton account (heb je nodig om de app te gebruiken) wel koppelen met Strava. Je ritje wordt dan meteen geupload op Strava. Superhandig!

De Bryton Rider 10 is niet geschikt voor ANT+, waardoor je niet elke sensor kunt koppelen. Wij hebben hem getest zonder sensoren, maar je kunt een hartslagband, cadanssensor of snelheidssensor van Bryton aan het apparaat koppelen. Vooral een snelheidssensor is aan te raden, omdat de snelheid in bosrijk gebied nog wel eens af wil wijken.

Het allergrootste pluspunt van de Bryton Rider 10 is wel de prijs. Hij is namelijk verkrijgbaar vanaf €64,95 en voor die prijs krijg je een ontzettend goede en betrouwbaar werkende GPS-fietscomputer met (bijna) alle functies die je nodig hebt. Qua prijs/kwaliteitverhouding is hij eigenlijk onverslaanbaar. Wat ons betreft is de Bryton Rider 10 een serieuze concurrent voor de instapmodellen van andere merken.

Pluspunten:

  • Prijs!
  • Eenvoudig in te stellen via de app.
  • Het scherm is makkelijk af te lezen, ook met felle zon.
  • Mooi design (al is dit natuurlijk persoonlijk).
  • Batterijduur.
  • Makkelijk te synchroniseren met Strava.

Minpunten:

  • Geen ANT+
  • De gegevensvelden hebben qua aantal hun beperking.
  • Zonder snelheidssensor valt de snelheid soms weg in bebost gebied.
 
 

Openingstijden

  WINKEL  
Maandag Gesloten  
Dinsdag Gesloten  
Woensdag Gesloten  
Donderdag Gesloten  
Vrijdag Gesloten  
Zaterdag Gesloten  

Adres

WINKELCENTRUM
DE CITADEL
ASSEN

Kroonwerk 5
9401 BA

Contact

Tel: 0592-340570

Volg ons hier:
FACEBOOK
TWITTER